Een van de kennisgebieden van 1612.nl is ‘Optimalisatie’. Het gaat hierbij niet alleen om het zo optimaal gebruiken van vastgoed maar ook een zo optimaal mogelijke functionerende technische installatie.

Energieverbruik en comfort

Waar comfort in het verleden een belangrijke drijfveer was om te optimaliseren, zien we op dit moment vanwege de toegenomen energiekosten vooral energieverbruik als belangrijke factor.
Wij komen als 1612.nl regelmatig niet optimaal ingestelde regelsystemen en klimaatinstallaties tegen.
Installaties zijn doorgaans in de basis goed ontworpen maar blijken niet goed te presteren, vaak met te hoog energieverbruik.
Oorzaken hiervoor kunnen zijn:
» Onvolledige inbedrijfstelling bij oplevering
» Onjuist uitgevoerde mutaties in de gebruiksfase
» Onjuist gebruik door gebrek aan kennis en/of instructie.
» Onjuist beheer of onderhoudscontract

Goed inregelen

Het goed (in)regelen van binnenklimaatinstallaties wordt steeds belangrijker om energieverbruik te beperken. Door kritisch en onafhankelijk installaties te onderzoeken zijn soms met kleine inspanningen forse verbeteringen mogelijk. Hierbij kijken wij naar de ontwerpgegevens (wat mag men verwachten), de mutaties t.o.v. het ontwerp en uiteraard de mogelijke verbeteringen. Niet zelden komen wij installaties tegen waarbij verwarmen en koelen tegen elkaar inwerken. Dit kan bijvoorbeeld komen als stand-alone koeling is geïnstalleerd welke niet-intelligent communiceert met andere systemen.
1612.nl kijkt integraal naar alle onderwerpen die van belang zijn om te zorgen voor een optimaal ingeregelde installatie.
Bouwkundig, elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en organisatorisch.

Heeft u ook behoefte aan ondersteuning bij complexe technische vraagstukken?

Wij zijn 1612.nl! Altijd onafhankelijk, toegewijd en doelgericht! Wij adviseren en ondersteunen organisaties in vraagstellingen waarbij de techniek een belangrijke rol speelt.

Meer weten?

Neem een kijkje op onze website en neem contact met ons op voor meer informatie. Wij komen graag met je in gesprek!